Fortuna nieuwe nummer twee mede dankzij wereldgoals Schuurs, domper De Graafschap

08-12-2017 22:11
17

Op een sneeuwachtige vrijdagavond heeft de Jupiler League op bepaalde voetbalvelden voor vermaak gezorgd. Diverse wedstrijden werden afgelast en een aantal van de wedstrijden die wel doorgang vond, had gezien de omstandigheden niet door mogen gaan. Toch werd er gevoetbald, met een aantal leuke uitslagen.

Fortuna Sittard - RKC Waalwijk 6-0
Perr Schuurs was de grote man aan de zijde van Fortuna. De kersverse Ajax-aankoop liet zich gelden met twee wereldgoals: een vrije trap en een snoeihard schot van afstand. De pas achttienjarige aanvoerder van Fortuna had met twee treffers een groot aandeel in de ruime 5-0 zege op RKC Waalwijk. De andere goals werden gemaakt door Stefan Askovski, Finn Stokkers, Djibril Dianessy en Lars Hutten. RKC eindigde het duel met negen man, door rode kaarten van oud-Feyenoorder Serginho Greene (opstootje) en Paul Quasten (doorgebroken speler).

FC Dordrecht - MVV 2-4
Een doelpuntenfestijn in Dordrecht. MVV stond lang met 2-1 achter, maar neemt de punten mee naar Limburg dankzij een 2-4 zege. Dordrecht kwam na zes minuten op 1-0 door Erol Alkan. Vanaf dat moment begon het goals te regenen. Alessandro Ciranni maakte er in de tiende minuut razendsnel gelijk van, terwijl Dordrecht twee minuten later weer op 2-1 kwam. Dordt hield die voorsprong vast, tot de 58e minuut. Dean Koolhof maakte gelijk. Twintig minuten voor tijd werd het 2-3 en een kwartier voor tijd ook nog 2-4. Dankzij de drie punten is het linkerrijtje weer in zicht voor MVV.

Almere City - De Graafschap 2-1
De Graafschap heeft op bezoek bij Almere City dure punten laten liggen. De ploeg van Henk de Jong gleed op de witte mat van Almere en incasseerde de eerste uitnederlaag van het seizoen: 2-1. Daarmee vergooien de Doetinchemmers een kansrijke positie in de strijd om de tweede periodetitel. De achterstand op nummer twee Fortuna Sittard bedraagt nu vijf punten. De Graafschap kwam na een klein kwartier op voorsprong door Anthony van den Hurk, maar die werd uit handen gegeven door Almere-treffers van Sylvester van der Water en Dennis van der Heijden. Almere is door de drie punten in het linkerrijtje te vinden.