Matavz bezorgt geblesseerde Eredivisie-neef een fruitmand: Heeft veel praatjes

Matavz bezorgt geblesseerde Eredivisie-neef een fruitmand: "Heeft veel praatjes"

11-12-2017 21:21
4

Vitesse-spits Tim Matavz heeft zijn zwaar geblesseerde Willem II-collega Etien Velikonja een hart onder de riem gestoken door hem een fruitmand te bezorgen. Matavz en Velikonja zijn neven van elkaar en stonden maandag met zijn tweeën FOX Sports te woord.

De twee groeiden samen op in Slovenië en voetbalden vaak samen. "We speelden tot middernacht, dat was eigenlijk van de gekke", herinnert een lachende Velikonja zich. "Mijn moeder werd altijd boos. Die kwam ons halen, omdat we nog niet gegeten hadden en naar huis moesten komen. Dan zeiden we dat we over vijf minuten zouden komen, maar meestal duurde het nog twee of drie uur."

De clubs van Matavz en Velikonja staan tijdens de midweekse Eredivisie-speelronde tegenover elkaar. Vitesse en Willem II trappen woensdag om 18.30 uur af in Tilburg. Velikonja moest onlangs aan zijn knie geopereerd worden, maar hoopt de laatste wedstrijd van het seizoen nog te halen. Op 6 mei ontvangt Willem II in eigen huis het Vitesse van Matavz.

"Dat is mijn doel", aldus Velikonja. "Die wedstrijd spelen tegen hem, twee keer scoren en dan met vakantie gaan en daar lekker genieten." Matavz kijkt er al naar uit. "Hij heeft veel praatjes. Maar we zullen het zien", besluit hij lachend.