Groningen verliest wéér, Excelsior in Rotterdam te sterk dankzij uitblinker Massop

Groningen verliest wéér, Excelsior in Rotterdam te sterk dankzij uitblinker Massop

17-12-2017 18:39
16

Excelsior heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen in winst omgezet. In Rotterdam-Kralingen zegevierde de ploeg van Mitchell van der Gaag met 2-0.

Het ging zeker niet vanzelf voor Excelsior, dat veel geluk nodig had. De Rotterdammers kwamen wel snel op voorsprong via Milan Massop, die raakt kopte uit een vrije trap van Hicham Faik. Daarna nam Groningen meer de leiding en hadden de bezoekers kansen op de gelijkmaker. Groningen-spits Lars Veldwijk schoot de bal twee keer in korte tijd op de paal.

Ook in de tweede helft had Veldwijk het vizier niet op scherp staan. Groningen drong wel aan, maar kreeg het niet voor elkaar om een gaatje te vinden in de Kralingse defensie. Aan de andere kant liet Excelsior een megakans op de 2-0 liggen. Op het moment dat de Groningers meer risico gingen nemen, viel de bevrijdende treffer voor Excelsior. Stanley Elbers rondde af na een assist van uitblinker Massop.

Het kon ook nog 3-0 worden, maar Sergio Padt voorkwam een grotere nederlaag. Excelsior herstelt zich van de uitnederlaag bij Ajax van afgelopen donderdag en van het goede gevoel dat Groningen overhield aan de 3-3 tegen PSV is nog maar weinig over. De ploeg van Ernest Faber had in punten gelijk kunnen komen met nummer twaalf VVV-Venlo. Excelsior is nu elfde.