'United twijfelt aan Mourinho: voorlopig geen nieuw contract voor Portugees'

'United twijfelt aan Mourinho: voorlopig geen nieuw contract voor Portugees'

24-12-2017 09:43
16

Manchester United biedt manager José Mourinho voorlopig geen nieuw contract aan. The Red Devils leken tot voor kort ver te willen gaan om de Portugees binnenboord te houden, maar er zijn twijfels ontstaan, meldt The Daily Mirror.

Waar door de vermeende interesse van Paris Saint-Germain eerder een topcontract lonkte voor Mourinho, is het nu de vraag of zijn tot medio 2019 doorlopende verbintenis wordt verlengd. De prestaties van United vallen enigszins tegen in de Premier League, waar stadgenoot Manchester City een straatlengte voorsprong heeft.

Hoewel Mourinho vorig seizoen de Community Shield, de League Cup en de Europa League won, twijfelt de clubleiding eraan of hij United terug kan brengen naar de top van het Engelse voetbal. Ook de pragmatische speelstijl valt niet bij iedereen in goede aarde. Dat terwijl United de afgelopen achttien maanden 340 miljoen euro spendeerde op de transfermarkt.

The Mirror haalt tot slot aan dat Mourinho nooit langer dan drie seizoenen bij een club bleef. De Portugees stond in het verleden aan het roer bij FC Porto, Chelsea, Internazionale en Real Madrid.