VP’s Elftal van de Week: aanvallers van PSV, Ajax én Feyenoord

VP’s Elftal van de Week: aanvallers van PSV, Ajax én Feyenoord

25-12-2017 10:00
34

De laatste Eredivisie-speelronde van 2017 leverde zeges op voor PSV, Ajax en Feyenoord. Drie aanvallers van de traditionele top-drie blonken uit en zij krijgen dan ook een plekje in ons wekelijkse lijstje van toppers. Onder meer Angelino en Lennart Thy zijn na hun uitstekende optredens namens NAC Breda en VVV-Venlo eveneens geselecteerd. 

Lars Unnerstall (VVV-Venlo)
Zou niet misstaan bij een topclub in de Eredivisie. Unnerstall deed het zondag uitstekend tijdens het thuisduel met Heracles Almelo (3-1). Blonk met name in de slotfase uit met een paar prima reddingen.

Angelino (NAC Breda)
Samen met Manu Garcia dé smaakmaker in Breda dit seizoen. Angelino heeft alles wat een moderne linksback moet hebben - én hij kan ook nog eens scoren. Schoot tegen FC Utrecht fantastisch raak uit een vrije trap. Had in de eerste helft ook al een assist geleverd. 

Thomas Ouwejan (AZ)
Wie heeft het nog over Ridgeciano Haps in Alkmaar? De leiding van AZ geloofde afgelopen zomer in het talent van de 21-jarige Ouwejan. Tegen sc Heerenveen (3-1 winst) deed de back het opnieuw enorm goed. 

Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Het ziet er vaak nogal onbehouwen uit bij Beugelsdijk. Voor hem koop je geen seizoenskaart. De stopper van ADO is gewoon goed in wat-ie doet: verdedigen. Tegen PEC Zwolle, dat vrijdagavond verrassend met 4-0 werd verslagen, was Tommie één van de uitblinkers. 

Bart Nieuwkoop (Feyenoord)
Wat een verademing om Nieuwkoop te zien op de rechterflank van Feyenoord. Dankzij hem functioneert met name Steven Berghuis optimaal. Nieuwkoop heeft loopvermogen en een goede voorzet. Bonus: hij kan ook nog eens aardig verdedigen. Kevin Diks kan wel inpakken. 

Hakim Ziyech (Ajax)
Helaas voor Ziyech was een doelpunt hem niet gegund tegen Willem II, dat zondag met 3-1 werd verslagen in Amsterdam. Maar wat wás-ie weer goed. Ziyech strooide ouderwets met slimme balletjes en heerlijke passes. Zijn prachtige steek op Donny van de Beek in de beginfase was een absoluut hoogtepunt. 

Erik Falkenburg (ADO Den Haag)
Heel belangrijk voor ADO dat zoals gezegd verraste door PEC een pak op de broek te geven. Kopte de belangrijke 1-0 binnen en maakte na de pauze ook zijn tweede van de avond. Staat met ADO inmiddels op een zeer verdienstelijke zevende plaats op de ranglijst. 

Hirving Lozano (PSV)
Had 'het' een paar weken niet, maar was zaterdagavond tegen Vitesse (2-1 winst) weer ouderwets goed. Tekende voor zijn elfde doelpunt van het seizoen en hield de verdedigers van de gasten 90 minuten lang bezig.

Sam Larsson (Feyenoord)
Drie assists in één wedstrijd, dan verdien je natuurlijk in het Elftal van de Week van VP. Met name het subtiele hakje bij de vroege 1-0 van Nicolai Jörgensen was werkelijk schitterend. Kon helaas zelf niet scoren om zijn prima pot te bekronen. 

Lennart Thy (VVV-Venlo)
Het kan gek lopen. Thy wachtte maandenlang op zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Het wilde maar niet lukken voor de Duitser. Nu lijkt Thy helemaal los te zijn. Tegen Heracles was de VVV-spits de grote uitblinker met drie prima goals. 

David Neres (Ajax)
In de eerste helft moest Neres nog een beetje loskomen, maar wat was de Braziliaanse rechtsbuiten goed na rust. Maakte de linkerflank van Willem II het leven zuur. Leverde de assist van het weekend bij de 2-1 van Kasper Dolberg en maakte in de slotfase zelf de beslissende 3-1.