'Denk dat ik pas in beeld kom bij Oranje als de bondscoach ander systeem speelt'

'Denk dat ik pas in beeld kom bij Oranje als de bondscoach ander systeem speelt'

03-01-2018 18:35
39

Als basisspeler in de Serie A bij Atalanta Bergamo lijkt Hans Hateboer zich in de kijker te hebben gespeeld bij Oranje. Zelf is de oud-speler van FC Groningen daar niet mee bezig.

"Oranje is iets waar vooral mijn omgeving mee bezig is", zegt Hateboer tegen Voetbal International. "Ik speel wekelijks in de Serie A, dus dat zou een reden kunnen zijn eens deze kant op te komen. Maar kijk naar mijn positie, hoeveel spelers kunnen daar niet uit de voeten. Kenny Tete, Rick Karsdorp, Daryl Janmaat, Joël Veltman, Timothy Fosu-Mensah. Tel ik er zo al vijf. Ik denk dat ik pas in beeld kom als de nieuwe bondscoach besluit een ander systeem te gaan spelen, met drie verdedigers en opkomende backs. Tot die tijd laat ik de verhalen maar voor wat ze zijn."

Dromen doet Hateboer wel. "Natuurlijk speel ik graag in Oranje, alleen al vanwege die internationale weken, als de nationale teams in actie komen. Die zijn het ergst als je niet bent geselecteerd. In Nederland doe je dan leuke dingen, een beetje voetvolley of zo, paar vrije dagen, maar daar zijn ze hier niet zo van, heb ik gemerkt. Juist dan wordt er volle bak getraind, vier dagen lang, dat je ’s avonds helemaal kapot thuiskomt. Oranje zou dus leuk zijn, maar zonder gekheid. Natuurlijk hoop ik erop. Het zou wel passen in het avontuur."