Ajax-aanwinst in laatste interview voor vertrek: 'Nederland beetje zoals ik'

Ajax-aanwinst in laatste interview voor vertrek: 'Nederland beetje zoals ik'

04-01-2018 14:40
137

Nicolas Tagliafico heeft heel bewust gekozen voor een transfer naar Ajax. Dat liet de 25-jarige linksback, die overkomt van Independiente, weten voor zijn vlucht.

Tagliafico landde donderdagmiddag op Schiphol, maar gaf voor vertrek nog een laatste interview in Argentinië. Hij erkent dat naast Ajax ook Real Betis concreet was. "Het zijn twee heel goede opties, maar vanaf het begin wilde ik naar Ajax", aldus Tagliafico.

Tekst gaat door onder tweet

"Ik kies voor kwaliteit van leven en Nederland past bij mij. Het land is een beetje zoals ik: gestructureerd en gedisciplineerd", vervolgt de Independiente-aanvoerder, die deze week zijn handtekening gaat zetten in Amsterdam. "Het is goed om de stap te maken naar Europa, het is een goed idee."

Tagliafico keert Argentinië echter met pijn in het hart de rug toe. "Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt de laatste jaren. Deze kans moest ik grijpen, maar ik zal Independiente nooit vergeten. Als aanvoerder heb ik veel geleerd en het zal lastig worden om hetzelfde te bereiken als hier."