'Bulthuis (27) keert terug in Eredivisie: 2,5 jarig contract ligt klaar'

'Bulthuis (27) keert terug in Eredivisie: 2,5 jarig contract ligt klaar'

04-01-2018 20:39
23

Dave Bulthuis keert terug in de Eredivisie. De 27-jarige verdediger tekent vrijdag een contract voor 2,5 jaar bij sc Heerenveen.

Dat meldt de Leeuwarder Courant donderdagavond. Het is de bedoeling dat Bulthuis zich gaat richten op de linksbackpositie. Daardoor kan revelatie Kik Pierie zich blijven ontwikkelen in het hart van de defensie. De jonge verdediger maakt tot nu toe een indrukwekkend seizoen door.

Bulthuis was even uit Nederland verdwenen. De verdediger speelde van 2010 tot 2014 voor FC Utrecht, waar hij in 2011 doorbrak. In 2014 maakte hij de transfer naar het Duitse 1.FC Nürnberg. Bij de club uit de tweede Bundesliga speelde hij drie seizoenen. Bulthuis speelde bijna alle competitiewedstrijden bij Nürnberg. Afgelopen zomer werd hij verkocht aan FK Qabala, een club uit Azerbeidzjan.

Na vier wedstrijden en 248 speelminuten houdt het avontuur bij Qabala op voor Bulthuis. In Azerbeidzjan was de verdediger twee keer bassispeler en twee keer invaller. Volgens de Leeuwarder Courant maakt Bulthuis zijn rentree in de Eredivisie en kiest hij voor een 2,5 jarige verbintenis bij Heerenveen, de nummer negen van de Eredivisie.