City stelt in tweede helft orde op zaken tegen Burnley, succesvol debuut Kongolo

06-01-2018 18:11
5

Manchester City heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van de FA Cup. De motor van de ploeg van Pep Guardiola draaide in de tweede helft op volle toeren, wat resulteerde in een ruime 4-1 overwinning op Burnley.

Manchester City - Burnley 4-1
City begon stroef aan de wedstrijd. De bezoekers werden in het zadel geholpen door een gigantische fout van John Stones, die de bal volledig verkeerd raakte en daardoor Ashley Barnes de ideale mogelijkheid gaf om te scoren. Dat deed de spits ook: 0-1. De peptalk van Guardiola in de rust heeft geholpen, want in een kort tijdsbestek draaide City de wedstrijd volledig om. Sergio Agüero zorgde in de 56e minuut voor 1-1 en een minuut later ook voor de 2-1. Na de 3-1 van Leroy Sane was de wedstrijd gespeeld. Bernardo Silva maakte er in de 82e minuut ook nog 4-1 van.

Bolton - Huddersfield Town 1-2
Bij Huddersfield Town maakte Terence Kongolo, huurling van AS Monaco, zijn debuut. De Nederlander zag landgenoot Rajiv van La Parra na rust de 0-1 maken. Een minuut later maakte Huddersfield er ook 0-2 van. Bolton kwam via Derik Osede terug in de wedstrijd, maar de ploeg van David Wagner hield stand en incasseerde niets meer. Kongolo speelde de hele wedstrijd mee. Van La Parra viel in de 39e minuut in.

Stevenage - Reading 0-0
Het Reading van Jaap Stam mag volgende week op herhaling tegen League Two-club Stevenage. De Championship-club had het op bezoek bij de Engelse tweede divisionist lastig en wist niet te scoren, maar krijgt volgende week in eigen huis een herkansing. In de competitie presteert Stam met Reading matig. De ploeg staat op een teleurstellende achttiende plaats, nadat er vorig seizoen bijna gepromoveerd werd.