R. De Vries over Nouri: 'Uit niets blijkt dat hij is geïnformeerd'

R. De Vries over Nouri: 'Uit niets blijkt dat hij is geïnformeerd'

07-01-2018 13:24
195

Peter R. de Vries heeft zich dit weekend uitgesproken over de ontwikkelingen rond Abdelhak Nouri. De laatste dagen is er veel ophef ontstaan rond de jonge Ajacied, die al sinds juli in coma ligt. NRC Handelsblad meldde vrijdag dat Ajax en de KNVB al langere tijd op de hoogte waren van een hartafwijking bij Nouri

Het grote vraagstuk is nu in hoeverre de speler zelf en zijn familie op de hoogte waren van het medisch dossier van Nouri. "De familie Nouri zegt dat ze het zich niet kunnen voorstellen dat hij er ook maar iets van wist", aldus De Vries bij RTL Boulevard. De televisiepersoonlijkheid is samen met de advocaat van de familie Nouri betrokken bij de zaak. 

"Ze hadden een buitengewoon hechte familierelatie waarin alles werd gedeeld. Zijn moeder maakte ook alle post open en heeft nooit iets gezien. Het zou logisch zijn als de speler na een onderzoek is geïnformeerd, maar het blijkt nergens uit. Stel nou, puur theoretisch, dat het hem is verteld, dan zou er toch een vervolgtraject worden gestart? Medische onderzoeken, tests, een plan van aanpak of extra controles. Daar is niets van gezien."

"In het medisch dossier zit één brief zonder adres. Daar blijkt niet uit of-ie daadwerkelijk is verzonden of aangekomen. Vooralsnog blijkt nergens uit dat de KNVB de familie heeft ingelicht. Niet mondelijk en niet schriftelijk. Het staat in ieder geval vast dat de KNVB en Ajax ervan wisten. De familie wil in elk geval weten welke follow up er aan gegeven is."

De KNVB meldde zaterdag dat Nouri in 2014 en 2016 geïnformeerd is over zijn hartafwijking

Lees ook: 'Familie ervan overtuigd dat Abdelhak zelf geen weet van afwijking heeft gehad'