Nouri wist van hartafwijking: Hem zowel mondeling als schriftelijk geïnformeerd

Nouri wist van hartafwijking: "Hem zowel mondeling als schriftelijk geïnformeerd"

06-01-2018 11:54
106

De KNVB heeft Abdelhak Nouri in 2014 en 2016 wél geïnformeerd over de uitslagen van de medische testen. Dat zegt een woordvoerder van de voetbalbond tegen Voetbal Inside in een reactie op de publicatie van NRC.

Daarin stond dat Ajax en de KNVB wisten van een hartafwijking van Nouri. De familie liet zaterdagochtend in een verklaring weten dat ze niet geloofden dat Appie van de hartafwijking wist. De ouders zijn in ieder geval nooit ingelicht. "We hebben Nouri zowel mondeling als schriftelijk geïnformeerd. Ook zijn club Ajax is daar destijds van op de hoogte gebracht", zegt een woordvoerder van de KNVB tegen Voetbal Inside.

Wedden

Meer odds

Zijn ouders hoefden niet geïnformeerd te worden. Sterker, als Nouri specifiek zou hebben aangegeven dat zijn ouders niet geïnformeerd mochten worden, is het niet toegestaan om dat alsnog te doen. "Bij mensen van 16 jaar of ouder is het aan hen om die informatie met anderen te delen. Vanaf je zestiende ben je voor de wet helemaal zelfstandig als het om medische beslissingen gaat", zegt hoogleraar Gezondheidsrecht Johan Legemaate.

Lees ook: NRC onthult: Ajax en KNVB wisten van hartafwijking Nouri