VVV haalt 'topfitte' Castelen binnen: 'Recente beelden afgezet tegen vroeger'

VVV haalt 'topfitte' Castelen binnen: 'Recente beelden afgezet tegen vroeger'

Gepubliceerd: dinsdag 9 januari 2018 om 12:32di 09-01-2018 om 12:32

Trainer Maurice Steijn van VVV-Venlo moest even wennen aan het idee, maar vindt het zo gek nog niet dat Romeo Castelen straks in De Koel is te bewonderen. Volgens de oefenmeester is de 34-jarige ex-international een toegevoegde waarde.

"Romeo is topfit en heeft in het buitenland goede jaren achter de rug", zegt Steijn tegen Voetbal International over de rechtsbuiten, die sinds zijn vertrek bij RKC Waalwijk in 2014 uitkwam voor Western Sydney Wanderers (Australië), Suwon Bluewings (Zuid-Korea) en Zhejiang Yiteng (China). "Op de beelden heb ik gezien dat hij nog uitstekend kan voetballen."

Castelen moet voor meer rendement zorgen bij VVV. "Gebrek aan effectiviteit heeft ons in sommige wedstrijden de das omgedaan. Wij denken dat Romeo ons op dat vlak kan helpen. Ik heb met hem gesproken, hij heeft er zelf veel zin in. Het is een prima jongen, hij kent het klappen van de zweep en is niet meer zo snel onder de indruk."

Manager voetbalzaken Stan Valckx meent dat het beeld van Castelen als blessuregevoelige speler achterhaald is. Hij bleef de laatste zes jaar verstoken van zware blessures. "En hij is zeer ambitieus. We hebben recente beelden afgezet tegen die van vroeger en hebben Romeo vergeleken met andere kandidaten op de transfermarkt. Op basis daarvan zijn we voor hem gegaan."

Castelen speelde begin november zijn laatste competitiewedstrijd in China en genoot daarna van een paar weken vakantie. "Sindsdien is hij volop in training, met een weekje of twee moet hij er kunnen staan voor ons", besluit Valckx.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Castelen een goede aanwinst voor VVV?

Ja
83%
Nee
17%
(504 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws