Feyenoorder keek naar wereldtoppers voor inspiratie: 'Hij speelde hier in De Kuip'

Feyenoorder keek naar wereldtoppers voor inspiratie: 'Hij speelde hier in De Kuip'

11-01-2018 07:24
14

Tyrell Malacia is nu al een van de populairdere Feyenoorders. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de indrukwekkende opmars van de pas achttienjarige linksback, die in de Champions League tegen SSC Napoli zijn debuut maakte.

Na die wedstrijd moest Malacia overgeven van de spanning. "Veel spelers die hier zijn opgeleid, hebben dat volgens mij. Dat de Kuip als iets comfortabels voelt, omdat je er al zo lang komt. Maar toen ik in de catacomben stond, naast de spelers van Napoli, voelde ik toch opeens zenuwen", zegt Malacia in het Algemeen Dagblad.

"Ik heb niet naar die Italianen gekeken, ik keek strak voor me en dacht voortdurend: Tyrell, het gaat nu echt gebeuren. In de kleedkamer moest ik overgeven. Misschien was dat allemaal toch spanning. Ik kwam na de wedstrijd thuis en mijn ouders moesten er om lachen. Je hoort vaak dat je na een belangrijke wedstrijd moeilijk in slaap komt, maar dat viel mee hoor. Ik sliep als een blok."

Malacia wist vroeger als de beste wat er beter moest en keek naar wereldtoppers om inspiratie op te doen. "David Alaba, Patrice Evra. En Benjamin Mendy van Manchester City. Die speelde in de Kuip voor de Champions League toen ik nog met de onder 19 bezig was met de Youth League, de Champions League voor jeugdspelers. En toen opeens, begin december, stond ik zelf dus in de Champions League."