Update: Tuchtcommissie ongevoelig voor Vreven-toespraak: schorsing uitgedeeld

Update: Tuchtcommissie ongevoelig voor Vreven-toespraak: schorsing uitgedeeld

17-01-2018 10:35
21

Stijn Vreven heeft in een vurig pleidooi de vloer aangeveegd met scheidsrechter Siemen Mulder. Toch accepteert NAC Breda een straf voor zijn trainer, al vroeg de clubjurist bij de beroepscommissie van de KNVB wel om één in plaats van twee wedstrijden schorsing.

Vreven stormde vorige maand na het duel van NAC Breda met FC Twente op Mulder af. "Ik ben iemand die heel veel fouten maakt in zijn leven. Te veel", wordt hij geciteerd door Voetbal International. "Ik heb er geen enkel probleem mee om daarvoor te boeten. Maar dit is iets anders. Als mijn club onrecht wordt aangedaan, reageer ik heel emotioneel."

De Belg had ook een mededeling voor de aanklager. "Ik hoor hem zeggen dat ik het hele veld ben overgestoken om te protesteren bij de scheidsrechter. Dan moet ik het boetekleed aantrekken, want ik steek elke week het hele veld over om de scheidsrechter een hand te geven. Ook na verlies, meneer de openbare aanklager. Want verliezen doen we meer dan ons lief is. Trouwens. Ik heb helemaal geen vragen bij de integriteit van de heer Mulder. Arbitrage is heel moeilijk. Maar ik vind wel dat passie tonen, moet kunnen."

Vreven meent dat Mulder ook emotioneel was door een minder optreden van zijn kant. "En dan krijg je haantjesgedrag. Van allebei. Voetbal is mijn leven, mijn passie. Het klinkt misschien heel melodramatisch, maar ik heb ook niets anders in mijn leven. Ons is een resultaat onthouden en dan krijg je na twee gebaren zo'n zware schorsing. Dat vind ik niet in proportie."

"Ik had een slechte dag en de scheidsrechter had een mindere dag. So what? We toonden even haantjesgedrag en hadden daarna gewoon weer verder gekund. Het was geen slecht voorbeeld voor wie dan ook", vervolgt Vreven. "De aanklager zegt het voetbal te verdedigen. Maar hij verdedigt het voetbal helemaal niet. Want dan krijg je emotieloos voetbal. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn."

Update 10:33: De tuchtcommissie is ongevoelig gebleken voor het pleidoo van Stijn Vreven tijdens de beroepszaak. De commissie heeft besloten vast te houden aan de schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, voor de trainer van NAC Breda. Daardoor moet hij de wedstrijden tegen PEC Zwolle en VVV-Venlo vanaf de tribune bekijken. Rob Penders neemt zijn taken over.