Verbazing over Ajax-keuze: 'Dolberg is nu dertig miljoen euro minder waard'

Verbazing over Ajax-keuze: 'Dolberg is nu dertig miljoen euro minder waard'

18-01-2018 07:06
62

Oud-Ajacied Peter Boeve begrijpt de keuze van de clubleiding van Ajax om Marcel Keizer te vervangen door Erik ten Hag. De zestigjarige ex-voetballer was niet heel gelukkig met de keuzes van Keizer.

"Onder Marcel Keizer stond die speler de ene keer weer hier en de andere keer weer daar", zegt Boeve in gesprek met De Telegraaf. "En hoe kun je tegen een jonge jongen als Kasper Dolberg zeggen dat hij je eerste spits is en hem vervolgens niet opstellen? Hij is nu dertig miljoen euro minder waard, maar vooral: je weet dan niet goed hoe je met spelers communiceert. Een ploeg heeft duidelijkheid nodig. Ze hadden Keizer achteraf gewoon assistent moeten maken. Het mooie aan Ten Hag vind ik dat hij heel creatief gespeeld heeft met FC Utrecht en tactisch heeft kunnen verrassen."

Boeve denkt niet dat de rumoer bij Ajax rond de trainerswissel voor veel onrust in de spelersgroep heeft gezorgd. "Ach, die perikelen. Spelers zien alleen maar nieuwe kansen", zegt Boeve, die het wel jammer vindt dat er zoveel mensen van de Cruijff-revolutie bij Ajax verdwenen zijn. "Als je respect voor elkaar hebt, want daar gaat het in feite om, dan moet je gewoon met elkaar communiceren. Ze zullen denken dat ze van deze maatregelen beter worden."