'Maken allebei een sIiding. Ik raak de bal en hij mijn enkel. Te laat is te laat'

'Maken allebei een sIiding. Ik raak de bal en hij mijn enkel. Te laat is te laat'

21-01-2018 17:09
64

Ajax-aanvoerder Joël Veltman was dik tevreden na de Klassieker. De rechtsback leverde de assist af op de 2-0 van Klaas-Jan Huntelaar en stelde na afloop vast dat de overwinning op Feyenoord verdiend was.

"Ik denk dat wij de wedstrijd domineerden, al kwamen we in de eerste helft niet tot grote kansen", vertelt Veltman aan de NOS. De grootste kans voor rust was zelfs voor Steven Berghuis, die echter doelman André Onana op zijn weg vond. "Dat zeiden we ook in de rust: prima allemaal, maar voor hetzelfde geld sta je 1-0 achter. In de tweede helft werden zij wat vermoeider en hadden zij wat minder energie om alles dicht te lopen."

Veltman was tegen PSV nog de meest opvallende man op het veld vanwege zijn harde spel, maar gedroeg zich tegen Feyenoord iets ingetogener. "Ik voel goed aan wat de wedstrijd vraagt. Soms moet je een klein beetje over de schreef gaan. Dan moet je aanvoelen hoe de scheidsrechter erin staat. Dat heb ik nu ook gedaan." Veltman was ook betrokken bij de rode kaart voor Nicolai Jörgensen. "We zetten allebei een sliding in. Ik raak vol de bal en hij mijn enkel. Te laat is te laat."