Amrabat stunt in Bernabéu: 'De teamselfie heb ik gemist, omdat ik koorts had'

Amrabat stunt in Bernabéu: 'De teamselfie heb ik gemist, omdat ik koorts had'

26-01-2018 08:33
9

Nordin Amrabat schreef woensdagavond geschiedenis met het bescheiden Leganés. De nummer dertien van de Primera Division schakelde in de kwartfinale van de Copa del Rey het grote Real Madrid uit en heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis de halve finale van het bekertoernooi bereikt.

"Het was een gekkenhuis in de kleedkamer. Iedereen maakte foto's met zijn mobiele telefoon, maar ik was er niet meer bij, omdat ik koorts had", blikt de oud-speler van onder meer FC Omniworld, VVV-Venlo en PSV terug in gesprek met De Telegraaf. "Ik had het koud en ben onder de douche gaan staan, omdat de paracetamolletjes en cafeïnepil waren uitgewerkt. De teamselfie op het veld heb ik ook gemist."

Amrabat had in eerste instantie niet veel vertrouwen op een stunt in het Bernabéu. "Wat ik dacht na de loting? In eerste instantie: mission impossible", aldus de dertigjarige international van Marokko, die echter hoop putte uit de opstelling van De Koninklijke. "Bij Real Madrid deden bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Toni Kroos niet mee, maar er stond alsnog een heel sterk elftal. Dus het was een knappe prestatie, een superervaring om Real Madrid in Bernabéu te verslaan."