Update: Bilbao rondt controversiële transfer af: 32 miljoen voor Laporte-opvolger

Update: Bilbao rondt controversiële transfer af: 32 miljoen voor Laporte-opvolger

30-01-2018 16:01
13

Iñigo Martínez wordt bij Athletic Bilbao de vervanger van Aymeric Laporte. De Baskische verdediger kost 32 miljoen euro, melden Spaanse media dinsdag. 

32 miljoen is de vastgelegde afkoopsom die in het contract van Martínez bij Real Sociedad is opgenomen. De 26-jarige stopper gaat zo goed als zeker voor vier jaar tekenen. De afgelopen jaren werd Martínez ook gelinkt aan onder meer FC Barcelona en Bayern München. De deal is pikant, want Bilbao en Sociedad zijn van oudsher grote rivalen. 

Bilbao nam deze week officieel afscheid van Laporte. De international van Frankrijk zet dinsdag of woensdag zijn handtekening bij Manchester City. De koploper van de Premier League betaalde liefst 65 miljoen euro voor de talentvolle verdediger. City-manager Pep Guardiola wilde deze maand per se een extra verdediger toevoegen aan zijn selectie. 

Martinez debuteerde in 2011 voor Bilbao. Sindsdien kwam hij tot ruim 200 officiële duels in het shirt van de Baskische club. In 2013 debuteerde hij als international van Spanje. 

Update 16.01: De overstap van Martinez naar Bilbao is rond. De Baskische club heeft de controversiële deal dinsdagmiddag via de officiële kanalen wereldkundig gemaakt. Bilbao, de nummer twaalf van de Primera Division, betaalt 32 miljoen euro aan Sociedad. Martinez tekent een contract tot medio 2023 en krijgt een afkoopsom van 80 miljoen euro in zijn contract.