Kritiek op 'vieze' actie van Veltman: 'Dom om me zo uit te laten lokken'

Kritiek op 'vieze' actie van Veltman: 'Dom om me zo uit te laten lokken'

04-02-2018 21:03
163

NAC Breda-verdediger Bart Meijers is niet te spreken over Joël Veltman. In zijn ogen naaide de Ajax-aanvoerder hem een kaart aan in de eerste helft. In de slotfase kreeg Meijers zijn tweede gele kaart, waar hij het absoluut niet mee eens is.

"Die heb ik ook teruggekeken", zegt Meijers over zijn eerste gele kaart in gesprek met Omroep Brabant. "Het was heel dom van me om me zo te laten uitlokken door Veltman, maar hij deed het op een heel vieze manier zodat het lijkt alsof ik 'm pootje lapte, maar dat was het niet."

Vlak voor tijd mocht Meijers met twee keer geel van het veld af. "Ziyech kwam naar binnen dribbelen. Hij heeft een goed linkerpoot, dat weten we allemaal. Ik wilde helpen door rugdekking te geven. Ik zag dat hij de bal iets te ver voor zich uit speelde, dus ik dacht dat het een ideaal moment was om te tackelen. Ik tackelde honderd procent op de bal. Meerdere mensen zijn het met me eens, maar de scheidsrechter zei dat ik te wild in kwam. Ik heb het teruggekeken, maar vond het geen gele kaart. Ik ben het er niet mee eens."

NAC verloor met 3-1, maar wat Meijers betreft had er een beter resultaat ingezeten. "Deze kun je verliezen, maar ik denk wel dat er meer in zat. Nu komt het erop aan. In de wedstrijden van woensdag en zondag moeten we minstens vier punten pakken." NAC treft Heracles Almelo en Excelsior.