Vitesse-aankoop: Ik wil op niveau spelen en hoef niet m'n zakken te vullen

Vitesse-aankoop: "Ik wil op niveau spelen en hoef niet m'n zakken te vullen"

05-02-2018 14:27
14

Vyacheslav Karavaev mag zich sinds een kleine week speler van Vitesse noemen. In Arnhem, waar hij sinds maandag meetraint, hoopt de 22-jarige vleugelverdediger zijn loopbaan een nieuwe impuls te geven.

Karavaev kwam in de eerste seizoenshelft bij Sparta Praag slechts mondjesmaat aan spelen toe. Bij Vitesse hoopt hij op meer speeltijd. "Vitesse meldde zich twee weken geleden en was heel serieus, waardoor mijn zaakwaarnemer en ik meteen geïnteresseerd waren", vertelt Karavaev aan Sovsport. "Ik wil mezelf testen in een nieuwe, interessante competitie."

Veel weet Karavaev nog niet van zijn nieuwe club. "Ik kijk nu aandachtig naar de wedstrijden. Vitesse staat zesde in de Eredivisie, dat is niet zo slecht. Hopelijk krijg ik binnenkort een kans om mezelf te laten zien. Het is geen geheim dat in Nederland op de aanval wordt gespeeld. Ik heb er altijd van gehouden, als jonge jongen keek ik al naar Ajax en Feyenoord."

In de winterstop had hij ook - onder betere financiële voorwaarden - kunnen terugkeren naar Rusland, maar dat zag Karavaev niet zitten. "Voor mij is het sportieve gedeelte belangrijker dan geld. Dit is voor mij weer een kans om beter te worden. Hier is alles goed georganiseerd, dus ik wilde meteen bij Vitesse spelen. Ik wil op niveau spelen en hoef m'n zakken nu nog niet te vullen."