'Terug in Nederland dacht ik: wat zijn wij eigenlijk toch een smerig volkje'

'Terug in Nederland dacht ik: wat zijn wij eigenlijk toch een smerig volkje'

Gepubliceerd: vrijdag 9 februari 2018 om 21:18vr 09-02-2018 om 21:18

Op sportief gebied was het avontuur van Romeo Castelen bij Suwon Samsung Bluewings FC niet bepaald een succes. De Zuid-Koreaanse cultuur kon de aanvaller van VVV-Venlo wél bekoren.

Castelen zegt tegen Voetbal International dat hij slachtoffer werd van een 'strijd tussen de drie belangrijkste mensen achter de club'. "Een van die drie had mij gehaald, maar die anderen oefenden druk uit op de trainer om mij niet op te stellen", zegt Castelen. "In mijn half jaar heb ik dus maar vijf van de dertien wedstrijden gespeeld. Toch werd ik op het vliegveld door een grote groep uitzinnige fans uitgezwaaid."

Castelen heeft zich opengesteld voor de Zuid-Koreaanse cultuur. Hij at diverse Koreaanse gerechten. "Maar ik eet geen vlees, dus de hond heb ik laten staan. Ik was dol op de pittige soepen. Fijn land, hoor, Korea. De mensen zijn vriendelijk. Alles is schoon en alles glimt. Terug in Nederland dacht ik: Wat zijn wij toch eigenlijk een smerig volkje. Waar Koreaanse restaurantmedewerkers allemaal handschoentjes en mondkapjes dragen, zitten ze hier gewoon met blote handen aan je eten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws