Zware periode voor Nederlander in Engeland: Had rugnummer 6, maar voelde als -6

Zware periode voor Nederlander in Engeland: "Had rugnummer 6, maar voelde als -6"

06-03-2018 21:34
8

Maikel Kieftenbeld verkeert in zwaar weer met Championship-club Birmingham City. De club staat in de degradatiezone, maar gelukkig voor de Nederlander heeft hij wel weer zijn basisplaats terug die hij begin dit seizoen verloor onder manager Harry Redknapp. 

Redknapp vertelde Kieftenbeld afgelopen zomer op het laatste moment dat hij hem niet nodig zou hebben. De middenvelder was dichtbij een transfer naar Derby Count, maar dat kwam niet rond. "Ik keerde terug naar Birmingham. Ik had rugnummer 6, maar het voelde als -6", zegt Kieftenbeld tegen Voetbal International.

"Ik had zeker zes man voor me in de pikorde. Twee maanden heb ik op de tribune gezeten. Dat was de eerste keer dat ik het niet naar mijn zin had in Engeland. Vervolgens werd Redknapp ontslagen en keerde ik gelukkig terug in de basis", aldus Kieftenbeld, die dus met degradatiezorgen te kampen heeft.

"Het is momenteel code rood hier. Dit is een grote club, vergis je niet. Bovendien is begin dit seizoen veel geld uitgegeven. De druk is enorm. We hebben nog elf wedstrijden om ons veilig te spelen. Degradatie zou echt een ramp zijn."