Bekritiseerd bij Feyenoord: 'Misschien ander beeld van mij ontstaan in media'

Bekritiseerd bij Feyenoord: 'Misschien ander beeld van mij ontstaan in media'

12-03-2018 07:21
19

Tonny Vilhena weet dat hij waarschijnlijk nooit de populairste Feyenoorder zal worden, maar dat is ook niet iets waar hij op aast. De middenvelder laat alle kritiek van zich afglijden.

Tegen AZ werd Nicolai Jörgensen toegezongen, rond Vilhena bleef het stil, schrijft het Algemeen Dagblad. Robin van Persie en Karim El Ahmadi waren in een eerder stadium lovend over Vilhena. "Die jongens werken dagelijks met me", zegt hij in het AD. "Dat er misschien een ander beeld van mij is ontstaan in de buitenwereld, dat moet dan maar. Dat interesseert me niet. Veel mensen kennen mij alleen uit de media."

"Nu ik doelpunten maak, zeggen ze dat ik minder verdedig of minder duels aanga. Nou, ik denk dat ik nog genoeg verdedig, hoor. Ik kies gewoon meer mijn momenten om voor het doel te komen. Dat is alles. En ik maakte als jeugdspeler volop doelpunten, scorend vermogen heeft er altijd wel ingezeten."

Vilhena is blij voor zijn collega Jörgensen, die tegen AZ een belangrijke goal maakte. "Ik was heel blij voor hem. De bekerfinale winnen, dat is wat er straks moet gebeuren. En dan moet je over fouten heen kunnen stappen. Een slechte bal of een slechte wedstrijd? Je moet het kunnen vergeten. Dat is iets wat ik wel heb geleerd."