Koeman verklaart keuze tussen Kluivert en Bergwijn: 'Intern ook veel discussie'

Koeman verklaart keuze tussen Kluivert en Bergwijn: 'Intern ook veel discussie'

19-03-2018 17:36
86

Ronald Koeman besloot na advies van Jong Oranje-bondscoach Art Langeler om Justin Kluivert wel en Steven Bergwijn niet op te roepen voor het Nederlands elftal. Dat terwijl de PSV-aanvaller betere statistieken kan overleggen.

Nadat Koeman zijn selectie bekendmaakte ontstond er veel discussie over Kluivert en Bergwijn. Ook voor de technische staf van Oranje was het geen makkelijke keuze, erkent Koeman. "Ik heb best veel nagedacht en intern hebben we best wel discussie gehad over Justin en Bergwijn", zegt hij tegen Voetbal International. "Ze zijn allebei jong en op bepaalde posities inzetbaar. Bergwijn is meer een spits begrijp ik van Art Langeler, Kluivert meer een buitenspeler. Dat zijn keuzes die je maakt."

Koeman werd gevraagd hoe blij hij is met Kluivert. "Ik denk dat hij nog blijer is met mij", reageert de keuzeheer gevat. "Als je achttien jaar bent en je wordt al opgeroepen voor het Nederlands elftal, dan is dat ook mooi voor zo'n jongen toch? Dat straalde hij ook uit. Zo hoort het ook. Ik ben trots om hier te zitten, zij moeten ook trots zijn om hier te zijn."

Dat Koeman trots is om bondscoach te zijn blijkt wel uit een belofte die hij maakt. Ook als FC Barcelona aanklopt, is hij van plan om zijn contract uit te dienen bij de KNVB. "Ja, maar dat kan ik over vier jaar pas bewijzen. Jullie kunnen daaraan twijfelen, maar ik heb bewust hiervoor gekozen. Dat heeft dan ook een aantal consequenties."

No Poll