Oproep Cruijff aan media: 'Betekent niet dat Kluivert het slecht gedaan heeft'

Oproep Cruijff aan media: 'Betekent niet dat Kluivert het slecht gedaan heeft'

21-03-2018 07:45
23

Jordi Cruijff hoopt dat Justin Kluivert in de toekomst niet te veel last gaat hebben van het feit dat hij de achternaam Kluivert draagt. Cruijff zelf weet hoe het is om vergeleken te worden met een wereldster.

"In mijn geval was het natuurlijk een extreme situatie", zegt Cruijff in De Telegraaf. "Mijn vader was niet zo maar een voetballer. Ik was er een als 99 anderen, Johan was een van de één. Hij behoorde tot de beste spelers van de wereld. (...) De naam Cruijff heb ik als een lust en een last ervaren. Enerzijds was er de druk, maar anderzijds ook de perfecte begeleiding in de topsport. Bekende vaders zullen hun zonen niet pushen, omdat ze weten dat het dan nóg moeilijker wordt."

Cruijff spreekt over Kluivert en haalt Daley Blind aan. Hij zegt dat iedere speler ervan droomt om profvoetballer te worden. Maar niemand droomt erover dat er ook heel moeilijke momenten zijn. Die heeft Daley Blind bijvoorbeeld ook ervaren. Pas toen hij naar Manchester United ging, was hij van alle vergelijkingen met en verhalen over Danny verlost."

Cruijff hoopt dat de media en supporters Kluivert niet continu vergelijken met zijn vader. "Hij is zeker een heel groot talent, maar zijn vader heeft heel veel bereikt. Misschien dat Justin nóg meer gaat presteren. Zo niet, dan betekent dat niet dat hij het slecht heeft gedaan."