Weghorst: 'Ik lag te huilen op de bank. Ik kon het niet geloven'

Weghorst: 'Ik lag te huilen op de bank. Ik kon het niet geloven'

23-03-2018 15:37
37

Wout Weghorst, Justin Kluivert en Marco Bizot kunnen zich nog een aantal momenten van het Nederlands elftal herinneren. Weghorst geeft toe dat hij emotioneel werd na de dramatische uitschakeling van Oranje in 2000, toen er na strafschoppen van Italië werd verloren in de halve finale.

"Ik lag te huilen op de bank na al die gemiste penalty's tegen Italië. Ik kon het niet geloven", zegt Weghorst tegen het Algemeen Dagblad. "Ik was niet van de posters aan de muur, maar naar Ruud van Nistelrooy keek ik wel. Hij heeft zijn carrière ook vrij geleidelijk opgebouwd, net als ik. Al moet ik er nog hard aan werken om enigszins in zijn buurt te komen."

Kluivert (18) kan zich weinig herinneren van de Oranje-periode van zijn vader. "Toen hij zijn laatste interland speelde, was ik een jaar of vier. Mijn eerste echte herinnering is van tijdens het WK van 2014 in Brazilië. Ik was toen als supporter in het stadion bij de halve finale tegen Argentinië. Helaas verloren we, maar het was geweldig om van dichtbij mee te maken." Vader Patrick was toen assistent van Louis van Gaal.

Bizot noemt de kwartfinale tegen Argentinië van het WK in 1998, toen Dennis Bergkamp vlak voor tijd de beslissende 2-1 maakte. "Dat was het eerste 'Oranje-moment' voor mij. Ik was zelf net gescout door Ajax. Ik was al keeper en Edwin van der Sar is altijd mijn voorbeeld geweest. Dat WK heb ik extra op hem gelet."