'Kogel door de kerk: Tuchel heeft nieuwe baan, Arsenal vist naast topkandidaat'

'Kogel door de kerk: Tuchel heeft nieuwe baan, Arsenal vist naast topkandidaat'

30-03-2018 12:19
24

Het heeft er alle schijn van dat Thomas Tuchel niet naar Arsenal, maar naar Paris Saint-Germain vertrekt. De 44-jarige trainer heeft volgens Duitse en Franse media een akkoord bereikt met de Europese topclub uit Parijs. 

BILD schreef eerder deze week al dat Paris Saint-Germain hoopt op de komst van de voormalig trainer van Borussia Dortmund. Het eveneens doorgaans goed ingevoerde L'Équipe bevestigt nu dat Tuchel onderweg is naar de Franse hoofdstad. Tuchel werd ook gelinkt aan Arsenal, waar hij Arsène Wenger zou moeten opvolgen. De Londenaren lijken die transfer nu te kunnen vergeten. Ook Chelsea en Real Madrid hadden Tuchel op het lijstje met kandidaten staan. 

De handtekeningen zijn nog niet gezet, maar de partijen zijn wel degelijk akkoord. Bij PSG volgt Tuchel Unai Emery op, die ook met zijn flink versterkte selectie niet de beoogde (Europese) resultaten wist te behalen. Een groot voordeel van Tuchel bij de onderhandelingen met Paris is dat de Duitser vloeiend Spaans spreekt. De clubleiding zou dan ook snel overtuigd zijn geraakt.