'Younes wil liever naar Duitsland, maar hij komt er niet onderuit'

'Younes wil liever naar Duitsland, maar hij komt er niet onderuit'

03-04-2018 19:03
26

Amin Younes bevindt zich in een penibele situatie. Dat stelt Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf meent dat de linksbuiten niet onder zijn verbintenis bij Napoli uit gaat komen.

"Er waren twee contracten", reconstrueert Driessen bij FOX Sports. "Hij heeft een vijfjarig contract getekend, want hij zou aanvankelijk pas in de zomer gaan. Maar hij zat hier (bij Ajax, red.) op een doodspoor en wilde graag voor de Duitse ploeg in aanmerking blijven komen. Toen zei Napoli: dan nemen we je voor 5,5 jaar. Die hadden dat contract klaarliggen."

"Maar toen gebeurde daar van alles en zei Younes: dat ga ik niet tekenen", vervolgt Driessen. "Younes dacht dat het eerste contract van vijf jaar niet rechtsgeldig zou zijn." Daar wringt echter de schoen. "Daarom blies die advocaat van Napoli zo hoog van de toren. Hij heeft de handtekeningen van Younes staan onder een contract."

Younes heeft zich flink in de nesten gewerkt, aldus Driessen. "Younes kreeg aanbiedingen uit Duitsland. Daar wilde hij natuurlijk veel liever naartoe. Maar hij komt er niet onderuit. Hij moet verkocht worden door Napoli. Die gaan geld pakken natuurlijk."

Lees ookDuits medium weet het zeker: transfervrije Younes tekent tot 2022 in Bundesliga