Tein Troost (links) met Ajacied Naci Ünüvar

Feyenoord doet NAC pijn en haalt 'high potential' (16) weg uit Breda

Feyenoord doet NAC pijn en haalt 'high potential' (16) weg uit Breda

10-04-2018 18:10
43

Feyenoord heeft een gevoelige tik uitgedeeld aan NAC Breda. De talentvolle doelman Tein Troost (16) gaat vanaf volgend seizoen in Rotterdam-Zuid spelen, heeft NAC dinsdag bekendgemaakt via de officiële kanalen.

De doelman zelf benadrukt dat hij niet over één nacht ijs is gegaan. "Ik heb het hier goed naar mijn zin, heb veel vriendschappen opgebouwd en voel dat ik de afgelopen jaren echt een betere keeper ben geworden", vertelt hij aan de clubsite van NAC. De Bredanaars hebben uitgebreide gesprekken met Troost gevoerd over zijn toekomst. "Ik heb daarom enorm getwijfeld, maar na veel gesprekken met mijn omgeving toch besloten dat ik een kans om bij een club als Feyenoord aan de slag te gaan niet mag laten lopen. Ook zij hebben natuurlijk een goed plan voor mij klaarliggen."

Manager Jeugdopleiding Tim Gilissen spreekt van 'een tegenvaller'. "Tein was namelijk voor ons een absolute high potential om als jongen uit de regio het eerste elftal te halen", vertelt de voormalig middenvelder. "Ik denk dat we een programma en voorwaarden hebben voorgeschoteld die goed passen bij de ontwikkeling die hij door moet maken. We zijn echt in alle aspecten tot het uiterste gegaan om te zorgen dat hij bij NAC zou blijven."

NAC ontvangt een opleidingsvergoeding van 70 duizend euro voor Troost.