'Nee, niet terecht. Wij hebben keurig gehandeld, maar de KNVB niet'

'Nee, niet terecht. Wij hebben keurig gehandeld, maar de KNVB niet'

14-04-2018 21:49
31

Kaj Sierhuis zegt dat NEC komende maandag een warm welkom kan verwachten. Het duel met Jong Ajax moet worden overgespeeld, omdat de ploeg met Teun Bijleveld een speler opstelde die geschorst was.

Jong Ajax won met 2-0 en wat Sierhuis betreft wordt er maandag opnieuw gewonnen. "Dat is wel de bedoeling", zegt de jonge Ajax-spits tegen AT5. "Wij willen gewoon laten zien dat het geen incident was en er weer vol opklappen. We willen laten zien dat we de betere ploeg zijn en de verdiende kampioen zullen zijn." 

Sierhuis vindt de beslissing van de KNVB om het duel over te laten spelen niet terecht. "Nee, dat vind ik niet terecht. De fout ligt niet bij ons. Wij hebben keurig gehandeld, maar de KNVB niet. Kennelijk staat er in de regels dat de wedstrijd dan overgespeeld wordt. Ik vind dat niet heel eerlijk, maar we moeten er wel mee dealen en dan weer laten zien dat we de betere ploeg verwachten."

Sierhuis krijgt de vraag of hij liever in de spits staat bij Jong Ajax, of de komende wedstrijden in de selectie van Ajax 1 zit. "Dat lijkt me vrij duidelijk: Ajax 1. Dat is uiteindelijk het doel waar we allemaal voor spelen bij Jong Ajax en iets waar ik al negen jaar voor voetbal. Als je Ajax 1 dan kampioen kunt maken, dan kies ik daar zelf voor."