Gio: 'Hij sprak dat eerlijk uit naar mij, van zo iemand neem je dat aan'

Gio: 'Hij sprak dat eerlijk uit naar mij, van zo iemand neem je dat aan'

27-04-2018 07:06
15

Giovanni van Bronckhorst is Dick Advocaat nog altijd dankbaar voor de steun die hij in februari 2016 ontving. De Feyenoord-trainer heeft veel gehad aan de ex-bondscoach, die twee jaar terug instapte toen de Rotterdammers in een crisis zaten.

"Dick was natuurlijk heel belangrijk, omdat het een heel moeilijke fase was. Voor mij en de club", zegt van Bronckhorst in De Telegraaf. "Dick is iemand die mij al jaren kent, al vanaf toen ik zestien jaar oud was. Iemand die heel goed wist hoe ik was als voetballer, maar eigenlijk niet wist hoe ik was als trainer. In die periode heb ik veel aan hem gehad, omdat hij natuurlijk iemand is met veel ervaring."

"Uiteindelijk kreeg ik de bevestiging van Dick dat ik op de goede weg was", vervolgt Van Bronckhorst. "Hij sprak dat ook eerlijk uit naar mij toe. Het had ook kunnen zijn dat Dick zei: ik weet niet wat je aan het doen bent, maar dit klopt helemaal niet. Van zo iemand neem je dat dan aan. Maar de bevestiging van hem om vast te houden aan hoe ik bezig was, was voor mij wel fijn in die tijd."

Van Bronckhorst hoopt dat Advocaat erin slaagt om Sparta in de Eredivisie te houden. "Dat zou ik graag willen, dat is voor mij als Rotterdammer ook mooi. Sparta heeft nog een aantal wedstrijden om erin te blijven, maar het wordt nog een aardige strijd die ze moeten leveren."