'Klopp-assistent kan terugkeren in Bundesliga: 40 kilometer van woonplaats'

'Klopp-assistent kan terugkeren in Bundesliga: 40 kilometer van woonplaats'

04-05-2018 12:01
3

Zeljko Buvac is na een samenwerking van zeventien jaar gebrouilleerd geraakt met Jürgen Klopp en gaat komend seizoen mogelijk in de Bundesliga aan de slag. Volgens BILD is de geboren Bosniër een kandidaat-trainer bij Eintracht Frankfurt.

De club van Jetro Willems en Jonathan de Guzman zou zelfs al gesprekken hebben gevoerd met de voorheen onafscheidelijke assistent van Klopp, die echter vanwege privéomstandigheden is vertrokken bij Liverpool. Frankfurt zoekt naar een opvolger van de naar Bayern München vertrekkende Niko Kovac: voorzitter Peter Fischer en technisch directeur Fredi Bobic zijn volgens BILD bijzonder gecharmeerd van Buvac.

De huidige nummer 7 van de Bundesliga lijkt echter fikse concurrentie te moeten ondervinden. Arsenal is eveneens op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke en zou Buvac op het oog hebben als opvolger van Arsène Wenger. De 57-jarige Bosniër heeft zich voorlopig bij zijn familie gevestigd in het Duitse Mainz, dat op 40 kilometer afstand ligt van Frankfurt.