Pusic verwacht zwaar seizoen: 'FC Twente de prooi waar iedereen op jaagt'

Pusic verwacht zwaar seizoen: 'FC Twente de prooi waar iedereen op jaagt'

09-05-2018 20:15
18

FC Twente is afgezakt naar de Jupiler League, maar hoopt zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau. De selectie ondergaat deze zomer heel wat wijzigingen. Trainer Marino Pusic is zich er dan ook van bewust dat zijn ploeg een moeilijk seizoen staat te wachten.

"Ik hou van playmaking-voetbal, maar de Jupiler League is een competitie die ook fysieke en mentale aspecten met zich meebrengt. FC Twente wordt volgend seizoen de prooi waar iedereen op jaagt", aldus Pusic, die sinds maart de eindverantwoordelijke is in de Grolsch Veste, in gesprek met Voetbal International. "We krijgen te maken met stadions waar geen tribunes achter de doelen zijn."

De oefenmeester is van mening dat met name het mentale aspect zwaar weegt in de Jupiler League. Bovendien ziet hij meer nadelen. "We zullen veel wedstrijden op kunstgras moeten spelen. Deze competitie moet je anders aanvliegen, ik zal op z'n minst een romantische pragmaticus moeten worden. In wedstrijden, op momenten, zullen we keihard strijd moeten leveren. FC Twente heeft dus weerbare spelers nodig."