Dreun Brazilië: 'vermoedelijke aanvoerder' moet WK overslaan door blessure

Dreun Brazilië: 'vermoedelijke aanvoerder' moet WK overslaan door blessure

11-05-2018 17:35
32

Een enorme tegenvaller voor Dani Alves en Brazilië. De rechtsback van Paris Saint-Germain moet een streep zetten door zijn deelname aan het WK in Rusland. Hij liep woensdag in de finale van de Coupe de France een knieblessure op.

Diverse Braziliaanse media melden dat Alves niet op tijd fit zal zijn voor het eindtoernooi, waaronder Globo Esporte en FOX Sports Brasil. De 35-jarige routinier moest zich tegen de amateurs van Les Herbiers (2-0 zege) kort voor tijd laten vervangen door Thomas Meunier.

Alves werd vrijdag onderzocht door de arts van het Braziliaanse team. Die concludeerde dat het minimaal zes weken gaat duren voordat de oud-speler van FC Barcelona en Sevilla weer een bal mag aanraken. Hij heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie beschadigd. Ook is zijn knie verstuikt. Later moet blijken of mogelijk zelfs een operatie nodig is.

Voor Brazilië is het wegvallen van Alves een dreun. De rechtsback was in de oefeninterlands tegen Engeland en Duitsland de aanvoerder, wat erop duidt dat hij ook in Rusland de band had mogen dragen. Alves was de voorbije twee WK's een vaste waarde bij de Seleção.

Fagner (Corinthians), Danilo (Manchester City) en Rafinha (Bayern München) lijken de belangrijkste kanshebbers om Alves te vervangen.