Oranje-rentree op 31-jarige leeftijd: Blij als een kind dat een snoepje krijgt

Oranje-rentree op 31-jarige leeftijd: "Blij als een kind dat een snoepje krijgt"

28-05-2018 08:42
11

Eljero Elia heeft er bijna zes jaar op moeten wachten, maar lijkt zich op te kunnen maken voor 29ste interland. De 31-jarige vleugelaanvaller droeg in november 2012 voor het laatst het Oranje-shirt en is dolblij dat hij weer is geselecteerd.

"Als klein jongetje droom je er al van om voor je land te spelen. Ik ben zo blij als een kind dat een snoepje krijgt", lacht Elia in gesprek met de NOS. "Ik wil gewoon heel graag bij het Nederlands elftal voetballen, bij de beste jongens van Nederland horen en iedereen in Nederland te laten zien wat ik kan."

De vleugelaanvaller raakte niet gefrustreerd dat hij de afgelopen jaren weinig kansen kreeg in het nationale team. "Ik ben niet vaak boos geweest. Ik kan mezelf gewoon recht in de spiegel aankijken: Ellie, je bent goed of je bent slecht. Bij Southampton was ik goed bezig, maar dat was maar een half seizoen. Mijn eerste seizoen bij Feyenoord was ook geen Nederlands elftal-niveau. Tijdens mijn tweede Feyenoord-seizoen deed ik wel mijn ding en dacht ik: ik ga een kans krijgen bij het Nederlands elftal."