Vermeend Ajax-target maakt binnenlandse transfer in Mexico: 'Dichtbij de familie'

Vermeend Ajax-target maakt binnenlandse transfer in Mexico: 'Dichtbij de familie'

30-05-2018 07:44
15

Ajax lijkt naast de Mexicaan Jesus Gallardo te hebben gegrepen. De 23-jarige middenvelder werd recentelijk nog gelinkt aan een transfer naar Amsterdam, maar heeft UNAM Pumas inmiddels verruild voor competitiegenoot CF Monterrey.

De nummer drie van de onlangs afgelopen Mexicaanse Clausura-competitie heeft dat dinsdagavond Nederlandse tijd bekendgemaakt via de officiële kanalen. Ajax zou in maart scouts naar Mexico gestuurd hebben om de achttienvoudig international te bekijken, maar de middenvelder heeft er de voorkeur aan gegeven om in eigen land actief te blijven. "Ik ben een loyaal persoon en ik ben altijd dichtbij mijn familie en vrienden gebleven. Zij helpen mij om met beide voeten op de grond te blijven", reageert Gallardo, die overigens deel uitmaakt van de voorlopige Mexicaanse WK-selectie.

Ajax lijkt echter meerdere Mexicaanse ijzers in het vuur te hebben. De Amsterdammers zitten naar verluidt achter de 24-jarige Rodolfo Pizarro aan en zouden binnen een week willen weten wat voor toekomstplannen de middenvelder heeft. Ook Erick Gutierrez wordt aan Ajax gelinkt, maar PSV lijkt eveneens in de markt voor de middenvelder van Pachuca.