Sky Sports: Real Madrid capituleert en zet dikke streep door naam Pochettino

Sky Sports: Real Madrid capituleert en zet dikke streep door naam Pochettino

02-06-2018 21:08
44

Mauricio Pochettino wordt níet de nieuwe trainer van Real Madrid. De Champions League-winnaar heeft zich volgens Spaanse en Engelse media inmiddels neergelegd bij het feit dat de Argentijn trouw blijft aan Tottenham Hotspur. 

Na het onverwachte vertrek van Zinedine Zidane werd Pochettino onmiddellijk aangewezen als dé favoriet om Zizou op te volgen in Santiago Bernabéu. Het feit dat de Spurs-manager amper twee weken geleden nog een nieuw, vijfjarig contract ondertekende in Londen deed daar niets aan af. 

In de afgelopen dagen werd echter gaandeweg duidelijk dat Real de komst van Pochettino op de buik kan schrijven. De succescoach van Tottenham zei tijdens een persconferentie dat hij 'volledig gefocust' is op zijn club en bovendien is van een zogenaamde Real Madrid-clausule in het contract van Pochettino geen sprake. Dat werd eerder wel gesuggereerd. Spurs-manager Daniel Levy wil mét de Argentijn doorstoten naar de absolute top en een vertrek is daarom uitgesloten.

Sky Sports meldt zaterdagavond dat de Koninklijke zich nu neerlegt bij het feit dat Pochettino bij Spurs blijft. De zoektocht naar een nieuwe trainer gaat dus verder. Ook Joachim Löw en Michael Laudrup hebben inmiddels laten weten dat zij níet aan de slag gaan in Madrid.