'Inter wil nóg een Nederlander na De Vrij-deal; scouts op tribune in Turijn'

'Inter wil nóg een Nederlander na De Vrij-deal; scouts op tribune in Turijn'

03-06-2018 10:58
26

Scouts van Internazionale kijken maandagavond tijdens de oefeninterland tussen Italië en Oranje met grote belangstelling naar Daley Blind. De verdediger van Manchester United staat op het verlanglijstje van Inter, weet La Gazzetta dello Sport. 

Trainer Luciano Spalletti plaatste zich met zijn team voor de Champions League en daardoor zijn er deze zomer miljoenen euro's beschikbaar voor versterkingen. Inter versterkte zich al met de transfervrije Stefan de Vrij (SS Lazio) en Spalletti heeft volgens La Gazzetta óók een oogje op collega-international Blind. De voormalig Ajacied kan als linksback, in het centrum van de defensie én op het middenveld uit de voeten - en die veelzijdigheid spreekt Inter aan. 

In Manchester lijkt de rol van Blind uitgespeeld. Hoewel United het contract van de Oranje-verdediger eerder dit jaar met één jaar verlengde, hoeft Blind (28) op Old Trafford amper op speeltijd te rekenen. Afgelopen seizoen deed manager José Mourinho in de Premier League slechts zeven keer een beroep op hem. 

Maandagavond speelt het Nederlands elftal in Turijn een oefeninterland tegen Italië. Een delegatie van Inter is volgens La Gazzetta aanwezig bij het duel.