Update: Arsenal heeft beet: Leno nieuwe keeper van The Gunners

Update: Arsenal heeft beet: Leno nieuwe keeper van The Gunners

19-06-2018 20:47
23

Bernd Leno wordt de nieuwe nummer één van Arsenal. Afgelopen week schreven BILD en Kicker al dat de goalie van Bayer Leverkusen onderweg is naar Londen en dat nieuws wordt nu door de BBC bevestigd. 

De Britse omroep meldt dinsdag dat Arsenal en Leverkusen akkoord zijn over een transfersom voor Leno. Het gaat om een bedrag van ongeveer 22 miljoen euro. De 26-jarige Leno moet nog medisch gekeurd worden door The Gunners. 

In 2011 maakte Leno de overstap van VfB Stuttgart naar Leverkusen. Daar groeide hij de afgelopen zeven jaar uit tot één van de beste doelmannen van de Bundesliga. Leno stond al meer dan 300 keer onder de lat bij Die Werkself. Zijn contract liep nog door tot medio 2020.

De aanstaande komst van de zesvoudig international is slecht nieuws voor Petr Cech en David Ospina. Volgens de BBC wordt Leno sowieso de eerste keus van manager Unai Emery. Cech werd eerder deze week gelinkt aan een overstap naar SSC Napoli. 

Update 20.47: Arsenal heeft Leno binnen. Bayer heeft de transfer van de doelman via de officiële kanalen bevestigd. Met de overgang is volgens Engelse berichten 22 miljoen euro gemoeid.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s