Update: 'Vraagprijs United iets lager: Ajax moet twaalf miljoen op tafel leggen'

Update: 'Vraagprijs United iets lager: Ajax moet twaalf miljoen op tafel leggen'

07-07-2018 18:33
168

Daley Blind is 'in feite akkoord' met Ajax over een overstap. Dat meldde Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, vrijdagavond bij VI Oranje Blijft Thuis. Een vertrek van Hakim Ziyech naar AS Roma zou nog ver weg zijn.

"Blind is in feite akkoord met Ajax, dus dat is geen probleem", claimt Driessen, opgetekend door Ajax Showtime. "Hij gaat een hele hoop verdienen, Engelse salarissen moeten we dan aan denken. Of ja, niet aan salaris. Hij krijgt tekengeld van een paar miljoen en daarna een uitstekend salaris. Dan kom je in de buurt van dat Engelse gebeuren."

Grote struikelblok is op dit moment de vraagprijs van Manchester United, stelt Driessen. "United wil zeventien miljoen voor een contract van negen maanden. Dat gaat voorlopig natuurlijk niet door." Eerder schreef The Sun al dat de Amsterdammers het transferspel hard spelen, waardoor de Premier League-grootmacht voor een dilemma staat.

Ziyech
Ook over de transfer van Ziyech had Driessen een update. De transfer van de Marokkaan naar Roma staat op de tocht. "Roma heeft Pastore nu gehaald. Die zaakwaarnemer van Ziyech heeft natuurlijk een heel grote broek aangetrokken, onder anderen tegenover Mino Raiola. Hij ging het allemaal alleen doen, maar in deze wereld zal je af en toe toch zaken met anderen moeten doen."

Het is zelfs niet uitgesloten dat Ziyech in Amsterdam blijft. "Als er geen clubs zijn die het bedrag willen betalen, dan zal hij toch moeten blijven."

Update 7/7, 18.33 uur: Volgens het doorgaans goed ingevoerde The Manchester Evening News hanteert Manchester United een vraagprijs van twaalf miljoen euro voor Daley Blind. Valentijn Driessen repte vrijdagavond nog van een vraagprijs van zeventien miljoen. Hoe ver Ajax wil gaan voor de linkspoot, is niet duidelijk.