De Ligt waarschuwt Ajacieden: 'Bluf hebben, maar wel nederig blijven'

De Ligt waarschuwt Ajacieden: 'Bluf hebben, maar wel nederig blijven'

18-07-2018 22:46
63

Matthijs de Ligt is tevreden over het transferbeleid van Ajax deze zomer. De achttienjarige verdediger zag dat de Amsterdammers zich onder meer versterkten met Dusan Tadic en Daley Blind.

"Ik denk dat we goed hebben ingekocht. Er is een goede mix van talent en ervaring. Ik hoop dat dat goed samenkomt en dat we mooie resultaten kunnen boeken", zegt De Ligt tegen Ajax TV. Hij is wel enigszins verrast door de komst van Blind en Tadic. "Het is toch wel een onverwachte stap denk ik."

"Ik denk dat Ajax qua naam nog steeds tot de topclubs van Europa behoort. Alleen de Premier League is niet een competitie waarvan je snel naar de Eredivisie gaat", aldus De Ligt. Daardoor ben ik wel verrast. Maar het is des te mooier dat ze naar ons komen en ons willen helpen."

Ajax lijkt torenhoog favoriet in de Eredivisie. "Je moet niet te hard van stapel lopen, maar als Ajax moeten we altijd favoriet zijn. Dat is dit jaar niet anders, maar er zijn genoeg andere teams die de titel willen halen. We moeten ons niet gaan overschatten. Natuurlijk moeten we een bepaalde bluf hebben, maar we moeten ook bescheiden en nederig blijven."

De Ligt lijkt een duo te gaan vormen met Blind, die hij al kent van het Nederlands elftal. "Ik weet wat ik aan hem heb en hij weet wat hij aan mij heeft. Ik denk dat we een goed koppel kunnen zijn."