AS Roma slaat wéér toe en breekt clubrecord: Kluivert verwelkomt concurrent

AS Roma slaat wéér toe en breekt clubrecord: Kluivert verwelkomt concurrent

Gepubliceerd: maandag 23 juli 2018 om 18:53ma 23-07-2018 om 18:53

Justin Kluivert krijgt er definitief een aanvalspartner én concurrent bij. AS Roma heeft de transfer van Malcom bevestigd. De 21-jarige Braziliaanse vleugelaanvaller komt over van Bordeaux, dat de transfer eerder op de avond al aankondigde.

Malcom moet nog wel de medische keuring ondergaan, meldt Roma via Twitter. Als die geen problemen oplevert maakt de Italiaanse club naar verluidt veertig miljoen euro over naar Frankrijk. Dat zou een clubrecord betekenen. 

Bij Bordeaux was de rechtsbuiten goed voor twintig doelpunten in 84 competitiewedstrijden. De Franse club nam Malcom begin 2016 over van Corinthians voor een bedrag van vijf miljoen, nu levert hij dus een veelvoud op. Malcom is al de dertiende aanwinst van Roma deze zomer. Eerder haalden de Romeinen onder meer Javier Pastore, Kluivert, Grégoire Defrel, Bryan Cristante en Davide Santon.

Malcom speelde bij Roma als rechtsbuiten, maar hij kan ook als linksbuiten of zelfs als spits uit de voeten. Hij werd de afgelopen weken in verband gebracht met clubs als Manchester United, Bayern München, Arsenal, Borussia Dortmund, Everton, Tottenham Hotspur en Internazionale.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws