Stevens tipt Ajax als kampioen en voorspelt Eredivisie-verrassing: 'In staat zijn'

Stevens tipt Ajax als kampioen en voorspelt Eredivisie-verrassing: 'In staat zijn'

11-08-2018 08:20
38

Ajax wordt kampioen, FC Utrecht gaat verrassen en Fortuna Sittard en VVV-Venlo gaan zich handhaven. Dat is de uitgesproken mening van Huub Stevens (64).

Stevens begint in gesprek met dagblad de Limburger over de titelstrijd. "Ajax. Die ploeg maakt in de voorbereiding de beste indruk", zegt Stevens. "De Europese duels waren goed, al hadden ze het tegen Standard moeten afmaken. Mark van Bommel gaat zijn stempel drukken bij PSV, hij heeft de speelwijze in zijn hoofd. Goed dat hij Van Marwijk kan consulteren, die heeft alles meegemaakt."

Utrecht gaat volgens Stevens verrassen. "FC Utrecht. Die ploeg zou daartoe in staat kunnen zijn. AZ was vorig seizoen sterk, maar gaat zich niet mengen tussen de top drie", aldus de oefenmeester, die de vraag krijgt waar Fortuna en VVV gaan eindigen. "Als Limburger zeg ik: boven de degradatiestreep."

"Tenminste, laten we dat hopen. Fortuna moet realistisch starten. Lekker open voetballen is leuk, maar na een paar doelpunten is het vertrouwen weg. VVV presteerde vorig seizoen knap, maar het is moeilijk dat te herhalen."