Ajax en Man United bekijken 'Frank de Boer' van Heerenveen: 'Ik hoor het wel'

Ajax en Man United bekijken 'Frank de Boer' van Heerenveen: 'Ik hoor het wel'

25-08-2018 13:25
64

Kik Pierie maakte een jaar geleden zijn debuut voor sc Heerenveen en speelde zich in een mum van tijd in de kijker bij Ajax, Chelsea en Manchester United. Voorlopig zit de achttienjarige verdediger goed in Friesland.

Het is voor Pierie geen geheim dat Ajax, Chelsea en Manchester United regelmatig voor hem op de tribune zitten. Het doet hem echter weinig. "Als er iets concreet is, dan hoor ik het wel", zegt hij tegen het Friesch Dagblad. Pierie houdt zich niet bezig met een transfer. "Toen de nieuwe trainer (Jan Olde Riekerink, red.) kwam, was het gevoel bovendien meteen goed. Ik denk niet dat ik al uitgeleerd ben bij Heerenveen."

Na zijn indrukwekkende wittebroodsweken in de Eredivisie was er een hype rond Pierie, merkte hij. "Wat het mooiste compliment was? Ik vond het gaaf dat mensen me met Frank de Boer vergeleken. We staan op dezelfde posities - linker centrale verdediger en linksback - en zijn denk ik ook hetzelfde type voetballer, al heb ik hem natuurlijk nooit live zien spelen. Toen ik geboren werd, had hij zijn grootste successen al achter de rug."