FC Utrecht stelt teleur na wereldgoal Gavory en komt niet verder dan remise

26-08-2018 16:28
98

De competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en VVV-Venlo heeft zondag geen winnaar opgeleverd. In de Galgenwaard werd het 1-1 door goals van Nicolas Gavory en Tino Susic.

FC Utrecht controleerde - zoals verwacht - het thuisduel met VVV, maar speelde een moeizame wedstrijd. Het duurde uiteindelijk tot de 25ste minuut voor een eerste opleving, maar dat was er meteen een van de buitencategorie. Gavory, die deze zomer overkwam van Ligue 2-club Clermont Foot, probeerde het maar eens van afstand en ramde de bal fantastisch in de kruising: 1-0.

Utrecht kreeg vervolgens kansen op meer, maar Lars Unnerstall bewees zich opnieuw als een uitstekende doelman voor VVV. Een andere opvallende naam was die van zomeraanwinst en basisdebutant Othmane Boussaid, die voor rust indruk maakte met zijn dribbels.

VVV liet zich niet kisten en kwam in de tweede helft op gelijke hoogte. Susic benutte een strafschop, die werd toegekend na een overtreding van Urby Emanuelson. Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong probeerde met het inbrengen van Timo Letschert, Cyriel Dessers en Simon Makienok nog wat te forceren, maar VVV kwam in de slotfase nog het dichtst bij de overwinning. Johnatan Opuku faalde echter in de afwerking.