'De groepsapp ontplofte, er werden meteen al dolletjes gemaakt: ik sta op Ziyech'

'De groepsapp ontplofte, er werden meteen al dolletjes gemaakt: ik sta op Ziyech'

27-08-2018 09:37
84

Bij amateurclub HVV Te Werve kunnen ze hun geluk niet op: in de eerste ronde van de KNVB Beker komt Ajax op bezoek. De tweedeklasser uit Rijswijk is apetrots.

Te Werve-voorzitter Ivo van Dijk en zijn broer Timo zaten zaterdagavond voor de televisie. "Van tevoren maak je een dolletje: het zal toch niet Ajax worden?", vertelt Timo aan Omroep West. "Toen ze HVV Te Werve riepen en zeiden dat we tegen Ajax moesten, belde ik hem (Ivo, red.) gelijk op. Maar zijn telefoon liep een minuut achter, dus hij wist het nog niet. Ik zei: je gelooft het niet, het is Ajax."

"Het was onbeschrijfelijk. Ik had de loting opgenomen en heb het al een paar keer teruggekeken. Elke keer heb ik weer kippenvel", aldus Ivo. Volgens Timo is ook de spelersgroep dolblij. "We zitten in een appgroep en die ontplofte. Er werden meteen al dolletjes gemaakt. Zo zei iemand: Ik sta op Ziyech. Een van die gasten belde mij op en vertelde mij dat hij tranen in zijn ogen had."

Ook Te Werve-trainer Huib van Oostrom springt een gat in de lucht. "Ik was op een verjaardag van een vriendin. En er was opeens een gejuich en gejoel en dan hoor je dat je tegen Ajax moet. Bizar. Als je mij dit van te voren had gezegd, dan had ik je voor gek verklaard."