'Zes jaar geleden zat ik bij NAC, nu ben ik ingeschreven voor Champions League'

'Zes jaar geleden zat ik bij NAC, nu ben ik ingeschreven voor Champions League'

06-09-2018 11:46
18

Ömer Bayram maakte deze zomer een droomtransfer naar Galatasaray. En dat terwijl de Bredanaar nog niet zo lang geleden in de Eredivisie voor NAC speelde. In een aantal jaar heeft de 27-jarige back zich opgewerkt naar de Turkse top.

Bayram genoot zijn opleiding bij NAC, maar koos in 2012 voor een avontuur bij Kayserispor. Inmiddels heeft hij zijn debuut gemaakt voor Turkije, de beker en supercup gewonnen met Akhisar Belediyespor en een transfer gemaakt naar de Turkse recordkampioen. "Mijn overstap was groot nieuws in Turkije. In één dag kreeg ik er op Instagram 30.000 volgers bij. Zes jaar geleden was ik de linksbuiten van NAC, vandaag (dinsdag, red.) ben ik ingeschreven voor de Champions League", aldus Bayram tegenover BN De Stem.

Toch twijfelde Bayram wel even of hij de overstap moest maken. "Mijn vriendin, die 4 januari van ons eerste kindje is uitgerekend, zei juist: Dit was altijd je droom, dit moet je doen." Toen de transfer dichterbij kwam, sloeg toch even de twijfel toe. "Als het dichtbij komt, gaan andere factoren meewegen. Is dit wel de juiste stap?"

Bij Galatsaray moet Bayram de conccurentie aangaan met Yuto Nagatomo, 108-voudig international van Japan. "Dat Galatasaray een transfersom heeft betaald, betekent dat ze vertrouwen in mij hebben. Ik had nog een contract voor een jaar. Ze hadden ook kunnen wachten. Dat ze dat niet gedaan hebben, zegt veel."