Oranje-routinier ziet veel perspectief: 'De Ajax-talenten zullen stappen maken'

Oranje-routinier ziet veel perspectief: 'De Ajax-talenten zullen stappen maken'

11-09-2018 18:46
76

Ryan Babel vindt dat het Nederlands elftal bezig is aan een ‘mooi project’. De 31-jarige aanvaller van Besiktas ziet dat bondscoach Ronald Koeman veel talent tot zijn beschikking heeft.

"Voor ons bewustzijn was de 3-0 overwinning op Portugal, een half jaar geleden, heel belangrijk. Die gaf ons als spelersgroep een boost en je merkte dat de stemming in het land over Oranje positief werd beïnvloed”, zegt Babel tegen Voetbal International. “Dat hadden we echt even nodig, een goede overwinning op een topland. Van daaruit zijn we verder gaan groeien."

Babel ziet veel perspectief. "Het doet me denken aan de periode rond het WK 2006", blikt hij terug. "Ook toen hadden we een selectie met veel talenten die bij hun Nederlandse clubs waren doorgebroken. Daar was ik er eentje van. In de jaren na dat WK maakten veel jongens de stap naar buitenlandse topcompetities. Dat maakte tijdens het EK 2008 een groot verschil."

"In de huidige selectie zie ik iets vergelijkbaars gebeuren", vervolgt de oud-Ajacied. "Een deel speelt al bij grote clubs in het buitenland. Jongens als Quincy Promes en Justin Kluivert hebben deze zomer mooie transfers gemaakt. En de Ajax-talenten zullen de komende jaren ook hun stappen maken. Dat gaan we terugzien in het niveau van het Nederlands elftal, daar ben ik van overtuigd."