'Heb altijd gezegd tegen mijn zaakwaarnemer: als AZ komt, ga ik daarvoor'

'Heb altijd gezegd tegen mijn zaakwaarnemer: als AZ komt, ga ik daarvoor'

15-09-2018 19:16
25

Al vòòr zijn transfer in 2017 wist Marco Bizot het al: hij en AZ, dat is een goede match. Op de website van zijn club vertelt de keeper dat hij altijd al een speciaal gevoel heeft gehad bij zijn werkgever. 

"Toen ik nog in België speelde, heb ik vaak met de mensen om mij heen gesproken over waar ik zou willen spelen. Eigenlijk liggen mijn ambities buiten Nederland, vanwege het avontuur, maar ook omdat ik er van houd om andere culturen te leren kennen en andere steden te ontdekken", aldus de 27-jarige Bizot

"Maar ik heb altijd gezegd tegen mijn vrouw en zaakwaarnemer: op het moment dat AZ komt, dan ga ik daarvoor. Dat had ik alleen bij AZ. Dat is puur omdat ik AZ beschouw als een topclub in Nederland, maar ook omdat het een fijne, stabiele en familiaire club is. Het heeft een goede en duidelijke visie en hier is in principe alles mogelijk, zolang je maar zelf wil."

Bizot speelde in de jeugd van Ajax en via SC Cambuur en FC Groningen belandde hij in 2014 bij Racing Genk. De Belgische topclub ruilde Bizot na drie jaar in voor AZ.