'Gemeente Enschede schrijft aan KNVB en zet FC Twente met rug tegen de muur'

'Gemeente Enschede schrijft aan KNVB en zet FC Twente met rug tegen de muur'

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 18:13ma 17-09-2018 om 18:13

FC Twente moet voor 1 maart 2019 een goedgekeurd plan voor schuldsanering presenteren. Dat heeft de gemeente Enschede aan de KNVB laten weten. Als dat plan er niet is, kan de gemeente de opschorting van rente en aflossing intrekken.

Dat schrijft TC/Tubantia maandag. Twente hoefde twee jaar lang geen rente en aflossing te betalen over een lening van de gemeente Enschede van zeventien miljoen, de risicopremie van staatssteun voor nul miljoen euro en de garantstelling van 8,4 miljoen. Dat bedrag was nodig om de club overeind te houden.

Mocht het plan dat Twente moet presenteren niet goed zijn, dan heeft de gemeente het recht om de opschorting van rente en aflossing in te trekken. Dat betekent dat Twente alsnog een dikke rekening gepresenteerd krijgt. 

De gemeente eist dat de degradant de schuld van ongeveer veertig miljoen euro het komende half jaar verder naar beneden brengt. Daardoor staat Twente met de rug tegen de muur, want het wordt voor de club op die manier bijna onmogelijk om tot een gezonde exploitatie te komen, schrijft Tubantia.

Naast de gemeente Enschede zijn ook de ING Bank en oud-commissarissen Joop Munsterman, Aldo van der Laan, Hein Trebbe en Henny Ten Hag schuldeisers. Als een van die partijen niet bereid is om een deel van die veertig miljoen euro kwijt te schelden of om te zetten in aandelen, dan komt het crediteurenakkoord er niet en heeft de gemeente het recht om de opgeschorte betaling van 1,7 miljoen alsnog in rekening te brengen bij Twente.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws